Cum sa te pregatesti pentru nastere

Cum sa te pregatesti pentru nastere

Descopera cum sa te pregatesi pentru nasterea bebelusului tau si cum poti controla durerea nasterii.

Cum sa te pregatesti pentru nastere si la ce sa te astepti in ultimele zile de sarcina, sunt intrebari normale pentru orice graviduta. Experienta nasterii este diferita pentru fiecare femeie in parte. Este bine sa stii din timp ce se intampla dupa nastere si la ce trebuie sa te astepti cand esti internata in spital. Daca ai grija de tine in zilele dinaintea travaliului, si daca vei sti la ce sa te astepti, sunt sanse mari sa ai parte de o nastere fara probleme.

Medicul tau poate prezice momentul cand veti naste, cu aproximatie. Medicul  cauta indicii pentru a determina apropierea trevaliului. „Curand” poate insemna orice de la o ora la cateva saptamani.

Chiar daca esti nerabdatoare sa iti strangi bebelusul la piept, trebuie sa mai ai putina rabdare. Autoinducerea travaliului nu este recomandata mai ales ca majoritatea tehnicilor sunt ineficiente. Unele lucruri sunt bine sa fie lasate pe seama personalului medical sau a naturii.

 

Cum sa te pregatesti pentru nastere:

 

Nasterea naturala te poate epuiza de aceea este important sa te odihnesti si te te refaci. S-ar putea sa treaca saptamani pana cand iti vei reveni complet.

Nasterea prin cezariana necesita un timp si mai lung de vindecare.

Daca ai o sarcina gemelara sau multipla, cu siguranta vei naste mai repede.

Cel mai important de stiut sunt stadiile si fazele nasterii.

  1. Stadiul unul TRAVALIUL care cuprinde trei faze: Travaliu precoce, activ si tranzitional.
  2. Stadiul doi: NASTEREA COPILULUI
  3. Stadiul trei: NASTEREA PLACENTEI

Contractiile din travaliu dor. Durerea pe care o percepeti poate fi scazuta sau crescuta de numerosi factori, pe care ii puteti controla. Trebuie sa stiti ca exista cateva tehnici pentru a reduce durerea.

  • in loc sa va autocompatimiti, mai bine va ganditi la rasplata minunata care va astepta dupa nastere,
  • teama de necunoscut poate fi combatuta cu o buna pregatire cu privire la travaliu si nastere. Citeste si te documenteaza din timp, astfel vei lua lucrurile pe rand fara prea multe griji,
  • anxietatea si stresul pot fi inlocuite cu tehnici de relaxare, meditatie sau vizualizarea acontractiilor,
  • daca te simti singura, gandeste-te ca personalul medical e acolo sa te ajute.

Momentul pentru care acum munciti din greu, se va transforma in bucuria de a va tine in brate bebelusul. Felicitari! Sunteti oficial MAMA.

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *